23. 6. 2011.

NASKO ČAPAR - Ora i čočeci
Nasko Capar - Ankino sa sa
Nasko Capar - Brzonoga gajda
Nasko Capar - Edinaeska
Nasko Capar - Gajda
Nasko Capar - Haremski cocek
Nasko Capar - Mickino Eleno mome
Nasko Capar - Nok vo Istambul
Nasko Capar - Pacino oro
Nasko Capar - Ratkino oro
Nasko Capar - Miks Razigrani prsti
Nasko Capar - Robot
Nasko Capar - Seker sa sa
Nasko Capar - Sultan cocek
Nasko Capar - Vardarski biser
Nasko Capar - Viktorova osumnaeska
Nasko Capar - Za tebe majstore

NASKO ČAPAR

19. 6. 2011.

TRAJCE TRENKOSKI - Makedonska ora


Trajce Trenkoski - Eleno oro
Trajce Trenkoski - Kucano oro
Trajce Trenkoski - Makedonski biser oro
Trajce Trenkoski - Makedonsko berance
Trajce Trenkoski - Penco Vojvoda oro
Trajce Trenkoski - Pletvarsko oro
Trajce Trenkoski - Zensko krsteno oro

18. 6. 2011.

VLATKO STEFANOVSKI TRIO
Vlatko Stefanovski trio - Igri bez granici
Vlatko Stefanovski trio - Kalajdzijsko oro
Vlatko Stefanovski trio - UFO
Vlatko Stefanovski trio - Vlatkovo oro
Vlatko Stefanovski trio - Gluvo doba
Vlatko Stefanovski trio - 7/8 oro
Vlatko Stefanovski trio - Urban - Kurban
Vlatko Stefanovski trio - Ne si go prodavaj, Koljo ciflikot
Vlatko Stefanovski trio - Thailand
Vlatko Stefanovski trio - Pustelija

VLATKO TRIO

Hvala Suzana

12. 6. 2011.

SAŠO LIVRINSKI - Harmonika


Saso Livrinski - Ajde sonce zajde
Saso Livrinski - Akademsko oro
Saso Livrinski - Berovsko oro
Saso Livrinski - Brzonogo oro
Saso Livrinski - Calgijsko oro
Saso Livrinski - Eleno mome
Saso Livrinski - Igraorna fantazija
Saso Livrinski - Livrinsko oro
Saso Livrinski - Osogovka
Saso Livrinski - Polka
Saso Livrinski - Svadbarsko oro


Hvala Daniele

11. 6. 2011.

SLAVKO RISTESKI - Ora i čočeci
Slavko Risteski - Angelski cocek
Slavko Risteski - Bogoevo oro
Slavko Risteski - Komsijski merak 
Slavko Risteski - Meraklijsko oro
Slavko Risteski - Oriental cocek
Slavko Risteski - Prilepski cocek
Slavko Risteski - Slavkovo oro
Slavko Risteski - Umetnicko oro

ORA I ČOČECI

SEĆANJE NA SAŠKU PETKOVSKU LIPŠU


Битолското културно лето годинава, првпат по 27 години од смртта на познатата пејачка и тогашна ѕвезда на македонската естрада Сашка Петковска, организира концерт на кој беа интерпретирани нејзините најголеми музички хитови.

“Семејствата на Сашка Петковска Липша ни дозволија да влеземе во нивните архиви и да обезбедиме сеќавања за да потсетиме на Сашка. Во еден период на детскиот музички фестивал „Си-до“ доделувавме посебна награда именувана според нејзиното име а еве сега се оддолжуваме и со еден посебен музички проект“ - посочи иницијаторот на оваа идеја Панде Димитровски.

На сцената на НУ Народен театар - Битола, нејзините колешки, пејачките Билјана Дамјановска, Маргарита Христова и други ги испеаа евергрините „Бакни ме“, „Чао адио“, „Гриша“, „Охридска елегија“ и други, вкупно девет најемотивни песни снимени во студиото „Микс“ - Битола, а со поддршка на тамошната локална самоуправа.
„Сашка Петковска е име што остана врежано во меморијата на нашиот град, во меморијата на многу генерации, како исклучителна вредност што ги претставуваше Битола и Македонија пошироко од овие простори“ - истакна градоначалникот Владимир Талески на средбата со новинарите.

Сашка Петковска Липша, познатата македонска поп пејачка и членка на легендарната група „Македонија“, загина во сообраќајна несреќа во 1983. година на пат кон Свети Николе, каде што со поголема група изведувачи требаше да одржи концерт. Во оваа немила случка животите ги загубија и тројца членови на балетската група ,,Авон“.

1. Маргарита Христова - Бакни ме
2. Биљана Дамјановска Јанчевска - Чао, адио
3. Марина Коруновска - Пушти ме како птица
4. Анета Мицевска - Запри срце
5. Анета Ефтимова - Никогаш, никогаш
6. Адриана Ацевска - Гриша
7. Марија Митровска - Сеќавање
8. Ирена Димовска - Охридска елегија
9. Сите изведувачи - Не ми било судено

LIPSA TRIBUTE

10. 6. 2011.

VLATKO STEFANOVSKI - Kino kultura


01. Suburban
02. Taxi Blues
03. Kisses in the Park
04. Gipsy Song
05. Cherga
06. Three Summer Days Main Theme
07. In The Family
08. New World For Us
09. Flooded Village
10. Istanbul - Urfa
11. The Journey
12. Skyhook Main Theme
13. In The Shelter
14. Basket Match

 KINO KULTURA

9. 6. 2011.

MAKEDONIJA ZA SEKOGAŠAleksandar Mitevski - Poslusajte patrioti
Aleksandra Pileva & Jovan Jovanov - Nazad, nazad Kalino mome
Boris Trajanov & Zoran Dzorlev - Koga padna na Pirina
Dario - Slusam kaj sumat sumite
Elena Risteska - More sokol pie
Kaliopi - Narode makedonski
Karolina Goceva, Garo & Tavitjan Brothers - Dafino, vino crveno
Lambe Alabakovski - Jovano, Jovanke
Saso Gigov Gis - I nie sme deca na Makedonija
Synthesis - Lele Jano
Sonja Tarculovska - Sardisale Lesockiot manastir
Tamara Todevska, DJ Babura and Al Frose - So maki sum se rodila
Vlado Janevski - Zemjo makedonska
Vlatko Stefanovski - Makedonsko devojce

ZA SEKOGAŠ

7. 6. 2011.

SUZANA SPASOVSKA - Hitovi


Suzana Spasovska - Bilbil pee (so Tanec)
Suzana Spasovska - Bor sadila moma Evgenija
Suzana Spasovska - Done, Donke
Suzana Spasovska - Ej, more Donco meraklija (greška: peva Slavka Mladenovska)
Suzana Spasovska - Gordo Makedonijo
Suzana Spasovska - Jano, mori Jano
Suzana Spasovska - Kazi, kazi oblace le belo
Suzana Spasovska - Mitra niz dvori setase
Suzana Spasovska - Ne si go prodavaj Koljo ciflikot
Suzana Spasovska - Ne vitkaj se Sofce
Suzana Spasovska - Nejkum nevesta da bidam
Suzana Spasovska - Parahodot mi pristigna
Suzana Spasovska - Sade ti se cudam Cveto
Suzana Spasovska - Snosti pojdov, mila mamo
Suzana Spasovska - Sudbo moja, sudbino
Suzana Spasovska - Zasviri edna nasa
Suzana Spasovska i Naum Petreski - Cvetinite oci ceresovi
Suzana Spasovska i Violeta Tomovska - Snosti te prativ na voda, kerko

SS

5. 6. 2011.

GRUPA ČARDAK - Edna vecer vo "TINO" so grupa Čardak
Mesto: Ohrid, Makedonija
Snimeno: Vo zivo, vo restorantot na hotel Tino - Ohrid
Vreme: Januari, 2011.
Album: Edna vecer vo Tino so grupa Cardak
Oprema: Handy recorder Zoom H4n
Inspiracija: Noviot nacin na zivot (stop turbo folk )
Arranzmani: Dzevat Ramadanoski i grupa Cardak

01 Grupa Cardak - Delfina, Ex Yu mix
02 Grupa Cardak - Ajde, da li znaes, pametis Milice, Zapeala sojka ptica
03 Grupa Cardak - Se posvrsi serbez Donka
04 Grupa Cardak - Those were the days, Hungarian dance g minor
05 Grupa Cardak - What a wonderfull world

ČARDAK LIVE

Hvala Džefu i Grupi Čardak za ove interesantne
snimke sa jednog od njihovih nastupa u Hotelu TINO

3. 6. 2011.

PIRINSKI GRIVACIPar starih makedonskih, čalgijskih pesama iz pirinske oblasti

Pirinski grivaci - Ajde, proviknal se Iljo Malesevski
Pirinski grivaci - Ajde zapejali
Pirinski grivaci - Daj mi mome
Pirinski grivaci - Ermelijo delijo
Pirinski grivaci - Ljubevme se s edna moma
Pirinski grivaci - Mori, da bih znalo
Pirinski grivaci - Na stolče sedam
Pirinski grivaci - Neveno mori
Pirinski grivaci - Oj, kaži mome Kalino
Pirinski grivaci - Penka bolna leži
Pirinski grivaci - Pil sam vino
Pirinski grivaci - Pile le, Stano
Pirinski grivaci - Pirin planino
Pirinski grivaci - Pita le mome vasite
Pirinski grivaci - Prošeta se s konjčeto
Pirinski grivaci - Ranila moma
Pirinski grivaci - Sadila moma
Pirinski grivaci - Samo se čudam
Pirinski grivaci - Sari moma
Pirinski grivaci - Sobrali se tri'eset bekara
Pirinski grivaci - Stani Jano
Pirinski grivaci - Stani mome
Pirinski grivaci - Stega se ludo
Pirinski grivaci - Stiga si odil bre sinko
Pirinski grivaci - Ti beše snošti za voda
Pirinski grivaci - Zaljubiv male tri momi     

PIRIN