11.12.2012.

FOLK BOUQET PIRIN PEARLS


01. Албена Шенгелиева и Албена Стамболиева - Ах, мари Петро
02. Весела и Љубен Божкови - Пиеме, пееме
03. Вокална група Пиринки - Кажи, Рајне, Сношти минах
04. Вокална група Пиринки - Што ми е мило, ем драго
05. Иван Гоцев - Вино пијам
06. Илија Аргиров - Дојди, мајко, испрати ме
07. Јорданка Димитрова - Катерина мома
08. Катерина Костадинова - Не прибирај, мила мамо, стројници
09. Костадин Гугов - Ајде, разболе се мојто либе
10. Костадин Гугов - За кого ги чуваш, Дано, очите
11. Костадин Гугов и Иван Гоцев - Море, сокол пие
12. Љубка Рондова - Петлите пејат
13. Надка Влчанова - Пилето ми пее
14. Надка Влчанова и Пелагија Костова - Китка песни от Разлога
15. Пелагија Костова - Извило се оро
16. Петја Тодорова - Бре, воденичаре
17. Росица Пандова - Таа вечер, стара ле мале
18. Руска Стоименова - Канјат ме, мамо, на тешка свадба
19. Руска Стоименова - Ој, Севде, Севде
20. Стојка Германова - Само седиш, лично Стојне
21. Тања Костова - Кирајџијче
22. Татјана Србинска - Катерино моме

BalkantOn  ADD 060213   2000

0 коментара:

Постави коментар